2 Feb

Ustensile pentru realizarea machiajului

Astazi m-am gandit sa va vorbesc despre ustensilele pe care fiecare dintre noi le folosim pentru realizarea machiajului. Pentru fiecare produs de machiaj fiecare foloseste anumite ustensile in functie de preferinte. Iata care sunt ele:

Buretei pentru fata:
Acestia se gasesc in di
verse forme (triunghiulari, rotunzi, sferici) si sunt confectionati din mai multe tipuri de material (clasicul burete, latex).
Acesti bureteti se folosesc pentru aplicarea fondului de ten sau a pudrei. sursa fotoPentru aplicarea fondului de ten va recomand sa folositi buretei triunghiulari sau sferici din latex. Acestia va ajuta la aplicarea corecta si la risipirea unei cantitati mici de produs (latexul nu absoarbe la fel de mult produs ca si buretelul obisnuit). Daca nu reusiti sa gasiti buretei din latex puteti sa-i folositi pe cei obisnuiti umeziti.Buretelul rotund, adesea care are aplicat si un material desupra, se foloseste pentru aplicarea pudrei. Acesta fixeaza cu precizie pudra pe fata.  

Buretei pentru ochi:

Acesti buretei se folosesc pentru aplicarea fardurilor pe pleoapa.
Din punctul meu de vedere nu sunt o alegere foarte buna deoarece nu poti pastra controlul aplicarii cu ele si nici nu sunt eficiente in amestecarea corecta a culorilor pe pleoape.. insa sunt o varianta mai ieftina a altor ustensile si pot fii folositi de o persoana care este la inceput cu machiajul.

 

Pensulele:

Eu consider ca pensulele sunt cea mai buna investitie pe care orice persoana o poate face legat de trusa de machiaj. Se gasesc pensule de diferite forme si culori ce pot fii utilizate pentru orice produs de machiaj: fond de ten, pudra, culori, fard de obraz, tus, ruj etc. Pensulele ofera oaplicare precisa si dozarea cantitatii in functie de dorinte. Daca vreti sa investiti in pensule incercati sa faceti un mic efor si sa va cumparati pensule bune. Este adevarat ca acestea sunt ceva mai scumpe (20-50 euro / bucata) in sa o pensula buna va va tine toata viata.
*intr-un articol viitor vom discuta si despre ce pensule de baza ar trebui sa aveti in trusa.

 

Aparat de intors genele:

Se spune ca orice femeie care se respecte trebuie sa aiba in geanta acest aparat.
Toate ne dorim gene frumos arcuit insa, din pacate, nu toate le avem asa. Astfel ca acest mic aparat ne vine in ajutor. Desi unele dintre voi
il puteti percepe ca pe un mic aparat de tortura el este foarte usor de folosit. Presati genele din loc in loc pe lungimea lor cu acest aparat timp de 10 secunde la iecare presare si veti avea o arcuire frumoasa a genelor naturale.

4 Responses to Ustensile pentru realizarea machiajului

  1. multumim pentru sfaturi.dar eu personal nu pot cu bureti sa aplic fdt.pup

  2. din acest motiv exista si pensulele de care vorbeam ca sunt cea mai buna investitie

  3. super utile sfaturile.pupici :*

  4. Foarte bune sfaturile…trebuie sa investesc in pensule…clar.

Leave a Reply