8 Aug

Plajele cu nisip din Malta

Plajele cu nisip din Malta

Malta nu este un loc unde vei intalni plaje cu nisip la tot pasul. Destinatia este stancoasa in cea mai mare parte, asa ca cele cateva petice de nisip sunt la mare cautare.

Cand am fost in Malta am mers la 3 plaje cu nisip – aveti mai jos o harta cu localizarea lor

plaje cu nisip malta

Prima plaja la care am fost a fost cea din Ghadira Bay – aici am ajuns cel mai repede, fiind cea mai aproape de hotelul in care am stat si era si autobuz direct. A fost o zi in care nu am prins foarte multe raze de soare, insa era cald. De asemenea, aici am gasit de inchiriat cel mai ieftin sezlonguri si umbrelute – 8 euro pentru o umbrela si 2 sezlonguri.

ghadira beach malta

Intr-o alta zi a urmat plecarea pe Gozo unde am avut ca si tinta plaja rosie din Ramla Bay. A fost cea mai mica plaja si cu sezlongurile cele mai scumpe: 5 euro/sezlong sau umbrela. Si, apropos, nu ai loc de negociere fiind o singura persoana care le inchiriaza (hahaha).

ramla beach malta

O plaja spre care am mers mai mult a fost cea din Golden Bay. Initial am vrut sa ne oprim la plaja din capatul statiei de autobuz, dar cum era foarte aglomerata am mai mers putin pe jos spre cea care era mai aerisita. La ea se ajunge coborand mai multe scari. Am inchiriat cu 5 eur/sezlon si 4 euro/umbrela.

golden bay malta

Toate plajele la care am fost sunt prietenoase cu cei care nu stiu sa inoate, in sensul ca inaintezi in apa o buna bucata pana se adanceste.

In general plajele si apa sunt curate – cea care mi-a placut cel mai mult a fost cea din Ramla Bay. In schimb la capitolul mancare sa va asteptati la ceva de tipul fast-food la cele 1-2 locatii care se gasesc langa plaja. Totusi in Golden Bay am mancat o tortilla foarte buna cu somon.

Nisipul este fin si leneveala este la ea acasa. La internet sa nu va asteptati la un semnal prea bun si in niciun caz direct pe plaja ci la bar.

Leave a Reply