7 Mar

O plimbare prin Verona

O plimbare prin Verona

Si-am plecat spre Verona cu autobuzul. La o aruncatura de bat de Milano (2 ore) si ajungi in Orasul Indragostitilor.

In Verona chiar daca bate vantul tot iti place sa te plimbi – o tura pe langa Castelvecchio, apoi treci podul si dai de un stol de porumbei asa cum mi s-a intamplat mie. Dar sa nu treci podul prea repede ca sa apuci sa vezi lacatelele prinse de indragostiti.

Opreste-te la o cafea si o tarta cu fructe la o cafenea micuta si dupa ce te-ai odihnit ia-o la pas catre centru. Drumul pana acolo e tare frumos – daca iti plac strazile inguste si cladirile vechi.

strada din verona

 

In Piaza delle Erbe trebuie neaparat sa te urci in Torre dei Lamberti sa vezi orasul de sus. Privelistea este incantatoare. Cand am fost eu batea un vant de te lua pe sus la o asa inaltime, insa nu puteam rata experienta. Ca sa urci in turn trebuie sa platesti 8 euro, si ai inclus si accesul la o expozitie. Daca nu ai suflu suficient sa urci in turn pe scari poti lua si liftul.

torre dei lamberti verona

Dupa ce cobori din turn mergisa vezi Casa di Giulietta care este la o strada departare. Acolo sunt cei mai multi turisti (bineinteles). Poti urca in balcon (pentru 6 euro), dar si mai mult turistii vor sa puna mana pe statuia ce o reprezinta pe Giulieta – mai exact pe sanul ei drept pentru ca se spune ca aduce noroc in dragoste.

balcon casa julietei verona

Si aici mi-ar mai fi trebuit sa mai stau macar 1 zi sa vad si restul locurilor, dar poate ma mai intorc.

Ca sa aveti o imagine de ansamblu va las un filmulet.

 

 

Leave a Reply