3 Apr

Nisa – orasul care m-a cucerit imediat

Nisa – orasul care m-a cucerit imediat

Abia ce m-am intors din minunata vacanta din Sudul Frantei. Nu credeam ca o sa imi placa atat de mult. Mi-au spus mai multe persoane ca este o zona foarte frumoasa si acum nu pot decat sa confirm.

Am aterizat in Nisa duminica seara si timp de 4 zile am vazut cat am putut prin zona.

Am vizitat Nisa, Eze, Cannes, Insula Sf. Marguerita, Antibes, Monte Carlo. A fost o plimbare de ansamblu, relaxanta, fara prea multa graba.

Zona nu este plina de castele si alte cladiri de vizitat asa cum am fost obisnuita prin diverse orase din lumea larga. In Sudul Frantei mergi sa-ti gasesti linistea interioara, sa vezi o apa azurie si limpede, sa meditezi in liniste, sa bei un vin pe plaja fara sa te grabesti.

Nisa este locul in care sa iti stabilesti sederea daca mergi in Sudul Frantei. Este accesibil atat ca locatie cat si ca pret pe langa alte orasele din zona. Si datorita plajei extinse (chiar daca este cu pietre si nu cu nisip fin), este promenada mea preferata din tot ceea ce am vazut.

Eu am stat intr-un hotel aprope de gara ceea ce a facut usor accesibil (la pas) toate locurile in care am vrut sa merg.

nisa, sudul franteti

 

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faceti daca ajuntei in Nisa este sa va urcati pe colina de unde o sa vedeti in ansamblu tot orasul – pe o parte aveti vedere asupra portului iar pe cealalta parte Promenade des Anglais pe care trebuie sa o parcurgeti la pas.

nisa, port nisa

Cand o sa va plimbati pe promenada o sa aveti o panorama extraordinara – eu nu ma mai saturam sa privesc albastrul apei. De cateva ori am baut un pahar de vin uitandu-ma la intinderea apei si n-as mai fi plecat.

promenade des anglais

O sa treceti apoi pe langa vestitul Hotel Le Negresco – 5 stele, unde puteti cumpara o sampanie chiar si cu 5.000 euro. Intr-adevar este o locatie exclusivista.

hotel le negresco, nisa

 

O alta locatie interesanta care se afla aproape de gara sau 15-20 minute la pas de Promenade des Anglais este Biserica Ortodoxa Rusa Sf Nicolas. Detaliile sunt foarte interesante si sunt din ce in ce mai convinsa ca vreau sa vizitez si Rusia.

catedrala ortodoxa rusa, nisa

 

Asa cum v-am obisnuit, va las si un scurt video pentru a simti senzorial locatia.

 

Vor urma articole si pentru celelalte orasele din zona, iar daca aveti vreo curiozitate va rog sa-mi lasati un comentariu.

Daca v-a placut articolul, ma gasiti si pe facebook unde va astept cu un like.

Leave a Reply