9 Mar

Lacul Como – un loc pe care mai vreau sa-l explorez

Lacul Como – un loc pe care mai vreau sa-l explorez

Calatoria prin nordul Italiei m-a purtat spre Lacul Como.

Am ajuns aici dupa ce am inchiriat o masina din Verona. Masina inchiriata este obligatorie daca vrei sa te plimbi in jurul lacului pentru ca doar asa te poti opri oriunde vrei pe traseu. Si de ce sa mergi la Como daca nu faci o plimbare pe malul lacului…

Trebuie sa spun ca sunt sigura ca lacul arata mult mai minunat cand este cald afara pentru ca sunt cu totul alte culori. Eu am prins o vreme cam urata, cu ceva ploaie si ceata. Dar chiar si asa am urcat cu funicularul pe munte. Era ceva ceata, dar privelistea a fost placuta. Oarecum ceata i-a dat lacului un farmec aparte. Funicularul costa 5,5 euro dus-intors si face 2 opriri astfel ca poti lua la pas cararile – eu asa am procedat la intoarcere.

priveliste asupra lacului como dupa urcarea cu funicularul

Dupa urcarea cu funicularul ziua a continuat cu o plimbare cu masina pana la Menaggio. Receptionistul de la hotel mi-a spus ca pe aceasta parte drumul este mai bun decat spre Bellagio asa ca l-am ascultat. A fost un drum pe inserat, dar mi-am dat seara ca trebuie sa mai ajung aici – data viitoare sa am timp sa ma plimb in jurul intregului lac si sa opresc in fiecare sat.

A doua zi am vrut sa mai fac cateva fotografii cu muntii, insa a plouat destul de tare si totul era gri asa ca nu am avut succes.

Va las mai jos si cu cateva imagini de la fata locului.

Leave a Reply