3 Aug

Cum sa ne ferim de arsurile solare – protectie solara bio

Cum sa ne ferim de arsurile solare – protectie solara bio

Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, si anul acesta tin sa va aduc aminte despre protectia solara.

Chiar daca avem o vara destul de capricioasa, osciland intre zile ploioase si cele caniculare, protectia solara nu trebuie sa va lipseasca zilnic de pe piele. Norii de pe cer pe care i-am regasit de multe ori vara aceasta nu ne scutesc de razele nocive.

Daca mergi pe strada si nu stai la plaja nu inseamna ca nu ai nevoie de protectie solara pentru ca si pe strada soarele “arde”.

Un bronz “frumos” nu justifica o piele bronzata excesiv – uleiul de masline nu tine loc de protectie solara.

Statul sub umbrela la plaja nu este suficient pentru a te feri de soare – razele soarelui patrud fara probleme prin umbrela.

Baile solare in intervalul orar 11-15 sunt total nejustificate – in acest interval orar incercati sa aveti alte activitati decat mersul la plaja. Iar daca este musai sa stati atunci in soare, pe cat posibil sa aveti capul acoperit, sa purtati haine lejere si sa beti multa apa.

Pentru a va alege protectia solara potrivita va atasez urmatorul grafic – in genere, oamenii din tara noastra se incadreaza in tipologia III.

Daca usturimea de piele nu va sperie si nici posibilitatea unei insolatii, atunci sper sa va sperie posibilitatea cancerului de piele sub forma unui melanom – reprezinta 75% dintre cauzele decesului in urma cancerelor de piele.

 

Si ca sa nu credeti ca doar vorbesc, va marturisesc ca eu niciodata nu ma bronzez si nu fac plaja. In majoritatea cazurilor folosesc produse de protectie solara su SPF 50+. In ultima vreme am testat Biosolis de pe Organik.ro

Cat timp am folosit-o nu m-am bronzat absolut deloc – acesta era si scopul – si nu am simtit niciun disconfort din partea soarelui. Singurul mic inconvenient al produsului este ca lasa pielea putin albicioasa, deci va trebui sa-l folosesc doar la plaja si nu si zi de zi prin oras.

Voi ce produs de protectie solara folositi in aceasta vara?

 

Leave a Reply