Dragele mele, intr-unul dintre articolele precedente va vorbeam de ustensilele pentru realizarea machiajului si va marturiseam ca pensulele sunt preferatele mele.
Astazi va voi povesti despre pensulele esentiale si cum ar trebui sa ne construim kit-ul de pensule.
1. pensula pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila
Aceasta pensula va fii o pensula de marime medie si o forma usor ovala – de genul celei din fotografie. In functie de marimea pleoapei voastre puteti alege o pensula mai mica sau mai mare. Aceasta pensula va ajuta sa aplicati fardul de baza pe pleoapa si fardul colorat pe pleoapa mobila. Folositi aceasta pensula aplicand fardul cu miscari scurte.
2. pensula pentru blending (amestecat)
Aceasta pensula este folosita pentru amestecarea si degradarea culorilor pe pleoapa. Atunci cand realizati un machiaj acesta nu trebuie sa aiba un contur rigid ci unul care se degradeaza. In acest fel machiajul arata natural si contureaza foarte bine ochiul. Folositi aceasta pensula la marginea de imbinare aculorilor si la terminatia machiajului pe pleoapa mobila amestacand prin miscari circulare.
3. pensula pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioara
Datorita faptului ca pleopa inferioara este foarte ingusta, pentru aplicarea fardului in aceasta zona avem nevoie de o pensula ingusta. Putem folosi atat o pensula asemanatoare celei pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila (insa de o dimensiune mult mai mica), fie o pensula-creion. Satul meu ar fii sa achizitionati o pensula-creion deoarece aceasta este mai ascutita si mult mai densa si poate fii folosita, spre exemplu, si pentru estomparea unei linii aplicate folosind creionul dermatograf.
4. pensula pentru aplicarea fardului de obraz
In functie de intensitatea si precizia pe care o doriti in aplicarea fardului de obraz puteti alege intre o pensula stufoasa si una mai scurta si mai deasa. Cu pensula stufosa aplicati fardul de obraz intr-un mod mai deplicat decat cu cea mai deasa si scurta. Personal prefer pensula mai deasa si mai scurta pentru ca exista o precizie mai mare in aplicare. De asemenea, folosind aceasta pensula puteti sa degradati mai bine fardul de obraz in cazul in care ati aplicat o cantitate prea mare. In plus, aceasta pensula poate fii folosita si pentru aplicarea fardului de conturare a fetei.
Intr-unul dintre articolele viitoare vom discuta si de kit-ul extins de pensule ce va contine pe langa pensulele mentionate mai sus si pensulele care nu sunt obligatorii dar care va ajuta foarte mult in realizarea machiajului.

5 Responses to Cum ne construim kit-ul esential de pensule

 1. Super util articolul pentru mine. Chiar zilele astea ma gandeam ca nu am pensule pentru machiajul ochilor -folosesc anticii aplicatori cu buretel. Chiar ma gandeam sa-mi iau 2-3 pensule de la elf. Eu o am pe cea pentru sprancene si o folosesc si pentru a aplica fard su ochi, sau pe linia genelor, cand nu folosesc creion. App, am o mare nelamurire(cu riscul de a parea prostuta): care e diferenta intre pleoape mobila si pleoapa inferioara-care-i una si care alta? off

 2. Sandra, imi pare bine ca ti-am fost de ajutor 🙂
  Pleoapa mobila este pleoapa de sus care acopera globul ocular, iar cea inferioara este cea de jos

 3. da..:)) era si logic. am fost blonda. ma gandeam la pleoapa superioara si cea mobila. cea mobila e mai mica iar cea superioara e toata pleoapa adica? daca vrei, uita-te putin aici: http://www.eyeslipsface.com.ro/products_ro_1_5_0_41_4-Pensula-pentru-aplicare-fard-de-ochi.php#

  Pare ok pensula pentru aplicarea fardului?

  si..cu asta: http://www.eyeslipsface.com.ro/products_ro_1_5_0_127_15-Pensula-pentru-aplicare-fard-pliul-ochiului.php

  Sper ca nu te superi ca te-am pus la munca:D…pupici!

 4. Sandra, ca si aspect sunt ok.. insa habar nu am care e calitatea lor.. o singura data am vazut o pensula de la elf care era inegal taiata-nu mi-a placut… dar daca nu ai mai folosit si nu vrei sa investesti din start 80 lei pe o pensula poti sa incepi cu astea.. doar ca eu te-as sfatui in timp sa iti iei pensulele acelea mai scumpe pentru ca te tin o viata

 5. Multumesc pentru sfaturi:*

Leave a Reply