28 Oct

Cum a fost la Make-up Fest 2014

Cum a fost la Make-up Fest 2014

Dupa cum stiti in week-end-ul ce tocmai a trecut a avut loc cea de a 2a editie a Make-up Fest.
Am fost si eu acolo si anul acesta am facut un adevarat maraton pentru ca mi-am dorit sa asist la cateva prezentari in fiecare zi.

Ca sa va povestesc in cateva cuvinte ce am vazut:

Sambata, 24 octombrie

Am asistat la 3 prezentari la scena:
Photoshop-ul pentru make-up artisti. Prelucrarea digitala – tema sustinuta de Ruxandra Dobrescu, Kruger Brent
Cred ca nu mai este nicio surpriza pentru nimeni cand spun ca de multe ori fotografiile sunt prelucrate. In toate revistele fotografiile publicate sunt modificate mai mult sau mai putin din dorinta ca totul sa arate perfect. Ruxandra Dobrescu ne-a impartasit cateva secrete din felurile in care se poate prelucra un machiaj. Totusi, eu raman la parerea ca degeaba esti un maestru al prelucrarii daca in realitate machiajul nu te infrumuseteaza suficient fara sa ai nevoie de prelucrare ulterioara. Oricum, interesante trucuri fie si doar pentru cunoastinte generale.

Paralela intre influenta ruseasca si cea europeana in machiaj – tema sustinuta de Mariana Grindei, Paese
Pe scurt, prezentarea a dorit sa faca diferenta intre cele 2 directii in machiaj cu exemplificarea pe 2 modele. Insa, cu parere de rau, trebuie sa va fac o recomandare: daca ati asistat la acea prezentare si pana acum nu ati facut vreun curs de machiaj rusesc sfatul meu este sa uitati tot ce ati auzit pentru ca nu are mare legatura cu realitatea. Daca va doriti vreodata o astfel de paralela va scriu cu drag un astfel de articol (lasati-mi doar un comentariu mai jos). In mare parte s-a facut doar prezentarea produselor Paese.

Corectia in machiaj. Combinarea dintre tehnica acuarelei si cea a creionului – tema sustinuta de Oxana Novacovici, Atelier Paris
De departe aceasta a fost tema mea preferata din aceasta zi. Oxana este trainer si desi nu am urmat un curs cu ea (daca sunteti din Timisoara aveti mai multe sanse) iti inspira inca de la primele cuvinte profesionalism. A facut o demonstratie de machiaj si a impartasit trucuri din tehnica acuarelei si creionului atat cat i-a permis timpul.

Duminica, 25 octombrie

Am asistat la 3 prezentari la scena:
Micropigemnarea – metoda de infrumusetare, responsabilitate si pasiune – tema sustinuta de Ileana Popescu si Simona Ghiurtu, Goldeneye Romania
De cateva targuri tot imi doresc sa le vad prezentarea si sa le adresez mai multe intrebari dar abia acum am avut ocazia sa am un dialog cu ei. Dupa cum stiti ma ocup si de micropigmentare si intotdeauna sunt interesata sa aflu ce tehnici si aparate noi se mai folosesc in domeniu. O prezentare buna de bifat pentru profesionisti.

Tendintele in machiaj 2015 – tema sustinuta de Alexandru Abagiu, L’Oreal Paris
Tema despre tendinte a fost mai ampla decat machiajul. S-a discutat atat de par cat si de unghii de catre echipa Beauty District. A fost interesant sa-i vad in actiune, si desi focusul meu este pe machiaj recunosc ca mi-a placut foarte mult Sorin Stratulat.

Wedding makeup – tema sustinuta de Stefano Anselmo
Titlul prezentarii m-a dezorietat total pentru ca in esenta tema a fost despre stilizarea sprancenelor. Informatii dragute pentru un incepator, dar foarte vagi pentru cineva care deja face si stie stilizare.

Printre prezentari in cele 2 zile am facut si cateva achizitii de la Parisax (o nebunie de ruj despre care trebuie sa va povestesc si cateva farduri), Atelier Paris (gene false), Beauty One (un set Chi Silk Infusion). Produse interesante am mai vazut la Cupio (o mare varietate de gene false si am observat ca au lansat si un set de pensule pentru machiaj), Malu Wilz (o crema de camuflaj care mi-a facut cu ochiul), Paris Berlin (va recomand fardurile crema pentru ochi), Numeric Proof (imi plac pensulele Kim pe care le distribuie).

Voi ati fost la targ?

2 Responses to Cum a fost la Make-up Fest 2014

  1. Eu nu am apucat sa stau la prea multe prezentari la scena si chiar as vrea sa citesc parerea ta despre diferentele machiaj rusesc / machiaj european.
    Miss You 🙂

Leave a Reply