19 Mar

Cod cu legume, rosii uscate si capere

Cod cu legume, rosii uscate si capere

Retetele cu influente mediteraneene mi se par cele mai simple de gatit si cele mai sanatoase. Bineinteles, sunt si foarte gustoase.

De obicei nu mananc carne, insa la peste si fructe de mare nu pot sa renunt.

Astazi mi s-a facut brusc foame si pentru ca nu aveam foarte multe lucruri prin frigider am mers pana la magazin pentru cateva ingrediente simple.

Pentru reteta rapida de astazi aveti nevoie de cateva ingrediente:

-1 bucata cod (eu am ales congelat)

-fasole pastai si baby morcov (evident puteti incerca si alte combinatii de legume)

-rosii uscate

-capere

-sare, piper, ulei masline

In 30 minute deja preparatul este gata.

Codul, lasat in prelabil putin la dezghetat (desi nu este obligatoriu) se presara cu putina sare si piper. Apoi se pune intr-o cratita pe foc in foarte putin ulei – eu folosesc o cratita din inox si o acopar cu un capac.

Cand bucata de cod este patrunsa, dupa ce am intors-o pe ambele parti, adaugam in cratita legumele, rosiile uscate taiate si cateva capere. Se presara cu putina sare si se lasa la inabusit apeoximativ 10 minute.

reteta mediteraneana

Si asta a fost tot! Se aseaza frumos pe o farfurie, va turnati un pahar de vin alb (sau orice ala licoare va place) si savurati preparatul.

Pofta buna!

Leave a Reply